Made for Professionals
 
 
Biobe Oy > Tuotteet > Venttiilit > Junior > Käyttö- ja asennusohje
Hae sivustosta

 

viiva
 
 

Biobe Junior asennus, käyttö- ja huolto

Biobe Junior korvausilmaventtiili asennetaan pinta-asennuksena suoraan virtausaukon päälle tai upotetaan tappijyrsimellä tehtyyn asennusuraan. Lisävarusteena saatava suodatinnauha sijoitetaan ilmakanavaan venttiilin alle.

Venttiilissä on liukusäädin, jolla korvausilman määrä voidaan säätää portaattomasti. Toimiva ilmanvaihto edellyttää riittävää korvausilman saantia asunnon ulkopuolelta. Venttiili tulisi pitää vähintään puoliavoimena, jolloin ei synny hallitsematonta ilmavirtausta esim. oven alta, postiluukusta yms. Jos asunnosta ei saada poistettua hengitysilman, ruuanlaiton ja peseytymisen aiheuttamaa kosteutta tehokkaasti, luodaan helposti suotuisa kasvualusta haitallisille mikrobeille ja homeitiöille. Myös hajujen siirtyminen hormeja pitkin huoneistosta toiseen, on eräs puutteellisen korvausilman oireista.

Biobe-suodatinnauhan puhdistamista suositellaan vähintään kahdesti vuodessa. Venttiili irrotetaan avaamalla ruuvit, joilla ne on kiinnitetty karmiin. Suodatinnauha poistetaan ilmakanavasta ja puhdistetaan pesemällä saippualiuoksessa. Ilmakanava imuroidaan ja osat asennetaan takaisin paikoilleen.


 

 

 

   
© Biobe Oy
etusivulle etusivulle