Made for Professionals
 
 
Biobe Oy > Tuotteet > Venttiilit > Seinäventtili > Käyttöohje
Hae sivustosta

 

viiva
 

 

Biobe seinäventtiilin käyttö- ja huolto-ohje

 

Biobe-seinäventtiilissä on portaaton sulkumekanismi, jolla korvausilman määrää voidaan säätää joko venttiilin pohjassa olevasta säätönupista tai säätönarusta, jonka pituutta voidaan helposti muuttaa venttiilin asennuskorkeuden mukaan. Säätöosassa olevat merkinnät kertovat selkeästi sulkumekanismin asennon.

Toimiva ilmanvaihto edellyttää riittävää korvausilman saantia asunnon ulkopuolelta. Venttiili tulisi pitää vähintään puoliavoimena, jolloin ei synny hallitsematonta ilmavirtausta esim. oven alta, postiluukusta yms. Jos asunnosta ei saada poistettua hengitysilman, ruuanlaiton ja peseytymisen aiheuttamaa kosteutta tehokkaasti, luodaan helposti suotuisa kasvualusta haitallisille mikrobeille ja homeitiöille. Myös hajujen siirtyminen hormeja pitkin huoneistosta toiseen, on eräs puutteellisen korvausilman oireista.

Suodattimen vaihtoon ei tarvita työkaluja, vaan venttiilin kansi irtoaa ulospäin vetämällä. Suodatin suositellaan vaihdettavaksi vähintään kerran vuodessa. Säleikkö vedetään irti ja likaantunut suodatin poistetaan venttiilin runko-osasta. Säätöosat, läpivientiputki ja säleikkö puhdistetaan imuroimalla. Uusi suodatin asennetaan paikalleen ja säleikkö painetaan takaisin kiinni runko-osaan niin, että pidikkeet osuvat kohdalleen.

 

 

 
© Biobe Oy
etusivulle etusivulle