Made for Professionals
 
 
Biobe Oy > Tuotteet > Venttiilit > ThermoMax M > Asennusohje

 

 

 

Biobe ThermoMax M
Asennusohje

 

Biobe ThermoMax M -tuloilmaikkunaventtiili on helppo käyttää ja huoltaa. Venttiilissä on kaksi käyttösäädintä ja pikakiinnityksen vapautusvipu. Venttiilin ilmamäärät ovat portaattomasti säädettävissä ilmamääräsäätimestä, joka sijaitsee venttiilin vasemmassa päässä. Sen sulkemista kokonaan ei suositella korvausilman saamiseksi. Kesä-talviasennon säätimestä valitaan korvausilman kierron reititys ikkunan välitilassa kiertämisen ja suoran reitin välillä. Sen vieressä sijaitsee venttiiliyksikön vapautusvipu huoltotoimia varten.

 

OSALUETTELO

 
  • äänenvaimennin-/ilmaohjainkasetti, 1 tai 2 kpl/venttiili
  • venttiiliyksikkö, suodatinkehys, HAF-allergeenisuodatin, 2 ruuvia
  • ilmankierron ohjausyksikkö, 4 ruuvia
  • välitilan solumuovisuodatin
  • ulkosäleikkö (optio)

 

ENNEN ASENNUSTA

Äänenvaimennus-/ilmanohjauskasetti asennetaan ikkunan yläkarmiin vaakaan jyrsittyyn läpityöstöön ennen ikkunan ja seinärakenteen välisen tilkeraon tiivistystä. Karmiin tehdyt työstöaukot puhdistetaan mahdollisista työstöjäämistä ennen venttiilin asennusta.

 

Venttiili on varustettu suodatinkehyksessä olevalla suodattimella. Irrota suodatinkehys ennen asennusta venttiiliyksiköstä työntämällä pikakiinnityksen vapautinta oikealle ja vetämällä osat kevyesti erilleen.

 

IKKUNAN VAAKATYÖSTÖÖN TEHTÄVÄT ASENNUSTYÖT

Äänenvaimenninjyrsintä on yksi- tai kaksiosainen. Äänenvaimennus/ ilmanohjainkasetti asennetaan aukkoon vaimentimessa olevien suunta-nuolien ja merkintöjen mukaisesti. Vaimenninta paikalleen työnnettäessä voi apuna käyttää esim. puulevyä suojaamassa vaimenninkasetin reunaa. Ilmakanaviin asennusvaiheessa mahdollisesti jääneet työstörippeet poistetaan varovasti vaimenninta vahingoittamatta esim. imurilla.

 

Huom! Jos kasetti on asennettu väärinpäin, ilma ei ohjaudu ikkunaväliin.

 

Äänenvaimennus-/ilmanohjainkasetit ulosvedettynä työstökanavistaan jo viimeistellyssä ikkunassa.

 

Työnnä suodatinkehyksen ovaalinmuotoinen kotelo aivan vaakatyöstön oikeaan reunaan. Suodatinkehys kiinnitetään karmiin jyrsityn vaakatyöstön suulle kahdella ruuvilla.

Suodatinkehyksen asennus. Suodattimen voi asentaa joko ennen kehyksen kiinnittämistä tai sen jälkeen.

Kausisäädin työnnetään napakasti suodatinkehyksen oikeassa reunassa sijaitsevaan säädinkantaan terävämpi kärki edellä.

Kausisäädin. Kausisäädin napsautetaan napakasti paikalleen.

 

Elektrostaattinen HAF-suodatin asetetaan venttiilin kantaosan suodatinuraan siten, että sen kanavisto avautuu huonetilaan.

Venttiilisuodatin. Venttiilisuodatin asennetaan uraansa siten, että kanavisto avautuu huonetilaan.

Venttiiliyksikkö kiinnittyy suodatinkehykseen pikakiinnityksellä. Manuaalinen kesä-talviasennon kausiohjain ohjataan kulkemaan venttiilin läpi. Venttiili napsahtaa paikalleen.

Kausisäädin. Kausisäädin ohjataan kulkemaan venttiilin läpi sitä paikalleen asennettaessa.

 

Venttiilin asennus. Pikakiinnitteinen venttiili napsautetaan paikalleen.

 

Pikakiinnityksen vapautin ja manuaalinen kausiasentosäädin. Venttiiliyksikön oikeassa reunassa ovat vierekkäin venttiiliyksikön pikakiinnityksen vapautinvipu sekä manuaalinen kesä-talviasennon säädin

 

Manuaalinen ilmamääräsäädin. Venttiiliyksikön vasemman pään säätimestä voidaan ilmamääriä säätää portaattomasti.

 

IKKUNAN PYSTYTYÖSTÖÖN TEHTÄVÄT ASENNUSTYÖT
Solumuovisuodatin estää roskien kulkeutumisen ulkoilmasta ikkunan välitilaan. Suodatin painetaan kevyesti yläkarmin kapeaan työstöuraan.

Välitilan suodatin ja ilmankierron ohjainyksikkö. Solumuovisuodatin pitää välitilaa puhtaana roskista. Ilmanohjaimen ristikkorakenne jää näkyviin.


Ilmankierron ohjausyksikkö asennetaan suurempaan välitilan pystytyöstöön neljällä ruuvilla siten, että ristikkorakenne jää alapuolelle ja ilmanohjainläppä aukeaa huonetilaan päin.

 

 

ULKOSÄLEIKÖN ASENNUS (OPTIO)                  

Ulkosäleikkö asennetaan ruuveilla paikoilleen siten, että karmiin venttiiliä varten tehty jyrsintäaukko peittyy. Ulkosäleikkönä voidaan käyttää joko Biobe-ulkosäleikköä tai ikkunavalmistajan omia etulevyjä.

 

 


   
Biobe Oy
etusivulle etusivulle