Made for Professionals
 
 
Biobe Oy > Tuotteet > Venttiilit > ThermoMax M > käyttö- ja huolto
Hae sivustosta

 

 

 

Manuaalinen Biobe ThermoMax M
Käyttö- ja huolto-ohje

 

Biobe ThermoMax M -tuloilmaikkunaventtiili on helppo käyttää ja huoltaa. Venttiilissä on kaksi käyttösäädintä ja pikakiinnityksen vapautusvipu. Venttiilin ilmamäärät ovat portaattomasti säädettävissä ilmamääräsäätimestä, joka sijaitsee venttiilin vasemmassa päässä. Sen sulkemista kokonaan ei suositella korvausilman saamiseksi. Kesä-talviasennon säätimestä valitaan korvausilman kierron reititys ikkunan välitilassa kiertämisen ja suoran reitin välillä. Sen vieressä sijaitsee venttiiliyksikön vapautusvipu huoltotoimia varten.

 

Suodattimet suositellaan huollettaviksi vähintään kerran vuodessa, esimerkiksi ikkunanpesun yhteydessä. Venttiilin elektrostaattinen suodatin vaihdetaan uuteen ja välitilan solumuovisuodatin joko pestään tai vaihdetaan uuteen.

 

ILMAMÄÄRIEN SÄÄTÖ

Venttiilin ilmamäärät ovat säädettävissä manuaalisesti venttiilin vasemman pään ilmamääräsäätimestä. Ilmamäärä pienenee oikealle käännettäessä ja suurenee vasemmalle käännettäessä. Venttiilin sulkemista ei suositella riittävän korvausilman saamiseksi.

 

Manuaalinen ilmamääräsäädin. Venttiiliyksikön vasemman pään säätimestä voidaan ilmamääriä säätää portaattomasti.

 

KESÄ-TALVIASENNON SÄÄTÖ

Venttiilin ilmankiertokanavisto vaihdetaan käsin venttiilin oikeassa päädyssä olevasta vivusta. Lämmityskaudella (talviasento) korvausilma kierrätetään ikkunalasien välissä hyödyntämässä lämmityksen hukkaenergiaa korvausilman esilämmitykseen ennen sen sisäänottoa. Kesäasennossa korvausilma ohjataan välitilasta erotettua reittiä pitkin huonetilaan. Venttiilisuodatin huolehtii sisään tulevan korvausilman suodatuksesta.

 

Pikakiinnityksen vapautin ja kausisäädin. Venttiiliyksikön irrotusvipu ja manuaalinen kesä/talviasennonsäädin sijaitsevat vierekkäin venttiilin oikeassa päässä.

 

VENTTIILISUODATTIMEN VAIHTO

Venttiilisuodatin sijaitsee karmiin kiinnitetyssä suodatinkehyksessä venttiiliyksikön takana. Venttiiliyksikkö on kiinni kannassaan pikakiinnityksellä. Kiinnitys vapautuu painamalla oikean reunan pientä vapautusvipua oikealle ja vetämällä venttiiliyksikkö kevyesti irti suodatinkehyksestään.

Ilmanottokanavien puhdistus tehdään samalla kun suodatin vaihdetaan. Suodatinkehyksen takana karmissa on 1-2 äänenvaimennus-/ ilmanohjainkasettia, jotka tulee imuroida ilmankierron takaamiseksi. Kanavien puhdistamista varten vanha suodatin irrotetaan kehyksestään ja kanavat imuroidaan suodatinkehyksen läpi.


Ikkunakarmin vaakatyöstöön on asennettu 1-2 kpl äänenvaimennin/ilmanohjainkasetteja.
Ne imuroidaan suodatinkehyksen läpi.

Venttiili on varustettu elektrostaattisella Biobe-allergeenisuodattimella, joka kerää tehokkaasti ilman allergeeneja. Suodatusteho perustuu sähköstaattiseen ilmiöön, joka imee ilman epäpuhtaudet suodattimeen. Suodatin suositellaan vaihdettavaksi 1-2 kertaa vuodessa, mieluiten ainakin keväällä ennen siitepölykauden alkua.

 

     
Huom! Koska HAF-suodatin on elektrostaattinen, sen suodatusteho muuttuu käytön aikana siihen kertyneiden hiukkasten koon ja suodatusolosuhteiden mukaan. Mikäli suodatin halutaan imuroida vaihtamisen sijaan, on huomioitava, että sen suorituskyky ei palaudu alkuperäiselle tasolle. 
     

 

Vanha allergeenisuodatin korvataan uudella. Se asennetaan suodatinkehykseen siten, että sen pillistö avautuu äänenvaimennus-/ilmanohjauskanavistoon. Venttiiliyksikkö napsautetaan takaisin paikalleen siten, että kausisäädin ohjautuu yksikön läpi sitä paikalleen asennettaessa.

Suodatinkehykseen sijoitettu elektrostaattinen allergeenisuodatin huolehtii sisääntulevan ilman puhtaudesta.

Venttiilin kausiasentosäädin. Kausiasentosäädin ohjataan venttiilin läpi venttiiliyksikköä paikalleen asennettaessa.

 

VÄLITILAN SUODATTIMEN VAIHTO

Välitilassa, yläkarmin ulkolasin puoleisessa jyrsintäurassa on solumuovisuodatin, joka pitää välitilaa roskista puhtaana. Ikkunapuite avataan ja vanha suodatin otetaan jyrsintäurasta pois. Suodatin pestään miedolla saippuavedellä tai vaihdetaan tarvittaessa uuteen. Suodatin asennetaan jyrsintäuraan kevyesti painamalla ja varmistamalla, että suodatin on samassa tasossa yläkarmin pinnan kanssa.   

Karkeasuodatin estää roskien pääsyn ikkunan välitilaan.

 

MUIDEN PINTOJEN HUOLTO

Tuloilmaventtiilin muihin muovipintoihin suositellaan pyyhintää miedolla pesuaineella kostutetulla pyyhkeellä. Liuottimien käyttö on kiellettyä.

 

Vaihtosuodattimia voi tilata numerosta 09-7743 270 tai sähköpostilla biobe@biobe.fi.

 

 

ud 070812hajontataulukko poistettu 270313

 


   
Biobe Oy
etusivulle etusivulle