Made for Professionals
 
 
Biobe Oy > Tuotteet > Venttiilit > ThermoMax A > Asennusohje
Hae sivustosta

 

 

 

Biobe ThermoMax A

Asennusohje

 

Biobe ThermoMax A -tuloilmaikkunaventtiili on helppo käyttää ja huoltaa. Venttiilissä on termostaattiohjattu, älykäs ilmankierto-ohjaus ja venttiiliyksikön pikakiinnityksen vapautusvipu huoltotoimia varten. Venttiilin ilmamäärät ovat portaattomasti säädettävissä ilmamääräsäätimestä, joka sijaitsee venttiilin vasemmassa päässä. Kesä-talviasennon säätö tapahtuu automaattisesti venttiilin integroidun termostaatin haistellessa ulkoilman ja ikkunavälin lämpötiloja.

 

OSALUETTELO

 

- äänenvaimennin-/ilmaohjainkasetti, 1 tai 2 kpl/venttiili

- venttiiliyksikkö

- suodatinkehys, 2 ruuvia, HAF-allergeenisuodatin

- ilmankierron ohjausyksikkö termostaatilla, 4 ruuvia

- välitilan solumuovisuodatin

- ulkosäleikkö (optio)

 

ENNEN ASENNUSTA

Ikkunan karmiin tehtävät vaaka- ja pystytyöstöt tehdään yleisimmin jo tehtaalla.
Mikali tarvitset sabluunaa työstöjen tekemiseen, otathan yhteyttä myyntiimme.

Karmiin toteutettuina työstöt takaavat tukevan ja käyttöä kestävän alustan venttiilille ja sen komponenteille.

 

Äänenvaimennus-/ilmanohjauskasetti asennetaan ikkunan yläkarmiin vaakaan jyrsittyyn läpityöstöön ennen ikkunan ja seinärakenteen välisen tilkeraon tiivistystä. Karmiin tehdyt työstöaukot puhdistetaan mahdollisista työstöjäämistä ennen venttiilin asennusta.

 

Suodattimella varustettu suodatinkehys on pakattu venttiilin sisälle. Irrota suodatinkehys ennen asennusta venttiiliyksiköstä työntämällä pikakiinnityksen vapautinta oikealle.

 

 

IKKUNAN VAAKATYÖSTÖÖN TEHTÄVÄT ASENNUSTYÖT

Äänenvaimenninjyrsintä on yksi- tai kaksiosainen. Äänenvaimennus/ ilmanohjainkasettiasennetaan aukkoon vaimentimessa olevien suunta-nuolien ja merkintöjen mukaisesti. Vaimenninta paikalleen työnnettäessä voi apuna käyttää esim. puulevyä suojaamassa vaimenninkasetin reunaa. Ilmakanaviin asennusvaiheessa mahdollisesti jääneet työstörippeet poistetaan varovasti vaimenninta vahingoittamatta esim. imurilla. 

 

Huom! Jos kasetti on asennettu väärinpäin, ilma ei ohjaudu ikkunaväliin.

 

Äänenvaimennus-/ilmanohjainkasetit ulosvedettynä työstökanavistaan jo viimeistellyssä ikkunassa.

 

Työnnä suodatinkehyksen ovaalinmuotoinen kotelo aivan vaakatyöstön oikeaan reunaan. Suodatinkehys kiinnitetään karmiin jyrsityn vaakatyöstön suulle kahdella ruuvilla.Suodattimen voi asentaa joko ennen kehyksen kiinnittämistä tai sen jälkeen.

Suodatinkehyksen asennus.

 

Elektrostaattinen HAF-suodatin asetetaan venttiilin kantaosan suodatinuraan siten, että sen kanavisto avautuu huonetilaan.

Venttiilisuodatin. Venttiilisuodatin asennetaan uraansa siten, että kanavisto avautuu huonetilaan.

 

Venttiiliyksikkö kiinnittyy suodatinkehykseen pikakiinnityksellä. Venttiili napsahtaa paikalleen.

Ohjurit auttavat venttiiliyksikön paikalleen asentumista.

 

 

Venttiilin asennus. Pikakiinnitteinen venttiili napsautetaan paikalleen.

 

IKKUNAN PYSTYTYÖSTÖÖN TEHTÄVÄT ASENNUSTYÖT

Ilmankierron ohjausyksikkö asennetaan suurempaan välitilan pystytyöstöön neljällä ruuvilla siten, että ristikkorakenne jää alapuolelle ja ilmanohjainläppä aukeaa huonetilaan päin. Venttiilitermostaatti jää huonetilasta katsottuna ohjausyksikön oikeaan reunaan.

 
Solumuovisuodatin painetaan kevyesti yläkarmin kapeaan työstöuraan. Se estää roskien kulkeutumisen ulkoilmasta ikkunan välitilaan.

Välitilan suodatin ja ilmankierron ohjainyksikkö. Solumuovisuodatin pitää välitilaa puhtaana roskista. Ilmanohjaimen ristikkorakenne jää näkyviin.


 

ULKOSÄLEIKÖN ASENNUS (OPTIO)                  

Ulkosäleikkö asennetaan ruuveilla paikoilleen siten, että karmiin venttiiliä varten tehty jyrsintäaukko peittyy. Ulkosäleikkönä voidaan käyttää joko Biobe-ulkosäleikköä tai ikkunavalmistajan omia etulevyjä.

 

070812hajontataulukko poistettu 270313

 


   
Biobe Oy
etusivulle etusivulle