Made for Professionals
 
 
Biobe Oy > Tuotteet > Venttiilit > ThermoMax A > Käyttöohje
Hae sivustosta

 

 

 

Automaattinen Biobe ThermoMax A

Käyttö- ja huolto-ohje

 

Biobe ThermoMax A -tuloilmaikkunaventtiili on helppo käyttää ja huoltaa. Venttiilissä on termostaattiohjattu, älykäs ilmankierto-ohjaus ja venttiiliyksikön pikakiinnityksen vapautusvipu huoltotoimia varten. Venttiilin ilmamäärät ovat portaattomasti säädettävissä ilmamääräsäätimestä, joka sijaitsee venttiilin vasemmassa päässä. Ilmakierron reititys kesä-talviasennon välillä säätyy automaattisesti venttiilin integroidun termostaatin haistellessa ulkoilman ja ikkunavälin lämpötiloja.

 

 

ILMANKIERRON AUTOMAATTINEN, SUODATETTU OHJAUS

Biobe ThermoMax A -venttiilin ilmankiertokanavisto on suunniteltu siten, että lämmityskaudella korvausilma ohjautuu ikkunalasien väliin, jossa se esilämpiää hyödyntäen ikkunoista johtuvaa lämpöhukkaa ennen sisääntuloaan. Vastaavasti kesäreityksessä korvausilma ohjautuu suoraan huonetilaan. Venttiilisuodatin huolehtii ympäri vuoden sisään tulevan korvausilman suodatuksesta. Yläkarmin verkkosuodatin pitää välitilan lämmityskaudella puhtaana roskista. Automaattitoiminen venttiili vapauttaa käyttäjän huolehtimasta kesä-talvikausien ilmanreitityksen eli kausiasentojen vaihtamisesta.

 

 

ILMAMÄÄRIEN SÄÄTÖ

Venttiilin ilmamäärät ovat säädettävissä manuaalisesti venttiilin vasemman pään ilmamääräsäätimestä. Ilmamäärä pienenee oikealle käännettäessä ja suurenee vasemmalle käännettäessä. Venttiilin sulkemista ei suositella riittävän korvausilman saamiseksi.

 


Manuaalinen ilmamääräsäädin. Venttiiliyksikön vasemman pään säätimestä voidaan ilmamääriä säätää portaattomasti.

 

 

ILMAKANAVIEN JA VENTTIILISUODATTIMEN HUOLTO

Venttiili on varustettu elektrostaattisella Biobe-allergeenisuodattimella, joka kerää tehokkaasti ilman allergeeneja. Suodatusteho perustuu sähköstaattiseen ilmiöön, joka imee ilman epäpuhtaudet suodattimeen. Suodatin suositellaan vaihdettavaksi 1-2 kertaa vuodessa, mieluiten ainakin keväällä ennen siitepölykauden alkua.

 

Venttiilisuodatin sijaitsee karmiin kiinnitetyssä suodatinkehyksessä venttiiliyksikön takana. Venttiiliyksikkö on kiinni kannassaan pikakiinnityksellä. Kiinnitys vapautuu painamalla oikean reunan pientä vapautusvipua oikealle.

 

Pikakiinnityksen vapautin ja kausisäädin. Venttiiliyksikön irrotusvipu sijaitsee venttiilin oikeassa reunassa.


Ilmanottokanavien puhdistus tehdään samalla kun suodatin vaihdetaan. Suodatinkehyksen takana karmissa on 1-2 äänenvaimennus-/ ilmanohjainkasettia, jotka tulee imuroida ilmankierron takaamiseksi. Kanavien puhdistamista varten vanha suodatin irrotetaan kehyksestään ja kanavat imuroidaan suodatinkehyksen läpi. Suodatinkehystä ei tarvitse irrottaa.

 


Ikkunakarmin vaakatyöstöön on asennettu 1-2 kpl äänenvaimennin/ilmanohjainkasetteja. 
Ne imuroidaan suodatinkehyksen läpi, kehystä ei irroteta.

 

Venttiiliyksikön elektrostaattinen HAF-suodatin (allergeenisuodatin) vaihdetaan mieluiten aina uuteen. Se asennetaan suodatinkehykseen siten, että sen kanavisto avautuu äänenvaimennus-/ilmanohjauskanavistoon. Lopuksi venttiiliyksikkö napsautetaan takaisin paikalleen.

 

 
Huom! Koska HAF-suodatin on elektrostaattinen, sen suodatusteho muuttuu käytön aikana siihen kertyneiden hiukkasten koon ja suodatusolosuhteiden mukaan. Mikäli suodatin halutaan imuroida vaihtamisen sijaan, on huomioitava, että sen suorituskyky ei palaudu alkuperäiselle tasolle. 
 


Suodatinkehykseen sijoitettu elektrostaattinen allergeenisuodatin huolehtii sisääntulevan ilman puhtaudesta.

 

Venttiilin kiinnitys. Pikakiinnitteinen venttiili napsautetaan paikalleen.

 

 

 

VÄLITILAN SUODATTIMEN VAIHTO

Välitilassa, yläkarmin ulkolasin puoleisessa jyrsintäurassa on solumuovisuodatin, joka pitää välitilaa roskista puhtaana. Ikkunapuite avataan ja vanha suodatin otetaan jyrsintäurasta pois. Suodatin pestään miedolla saippuavedellä tai vaihdetaan tarvittaessa uuteen. Suodatin asennetaan jyrsintäuraan kevyesti painamalla ja varmistamalla, että suodatin on samassa tasossa yläkarmin pinnan kanssa.   

Karkeasuodatin estää roskien pääsyn ikkunan välitilaan.

 

 

MUIDEN PINTOJEN HUOLTO

Tuloilmaventtiilin muihin muovipintoihin suositellaan pyyhintää miedolla pesuaineella kostutetulla pyyhkeellä. Liuottimien käyttö on kiellettyä.

 

Vaihtosuodattimia voi tilata numerosta 09-7743 270 tai sähköpostilla biobe@biobe.fi.

 

ud 070812hajontataulukko poistettu 270313

 


   
Biobe Oy
etusivulle etusivulle