Made for Professionals
 
 
Biobe Oy > Tuotteet > Venttiilit > ThermoVent > Asennusohje
Hae sivustosta

 

 

Biobe ThermoVent osaluettelo & asennusohje

Osaluettelo

 

1. venttiili + 2 ruuvia
2. puitekotelo + 2 ruuvia
- sisältää takaiskuventtiilin
3. äänenvaimennin (lisävaruste)
4. suodattimen asennuskehys + neljä ruuvia (7 mm)
5a. allergiasuodatin
5b. F7-suodatin (vaihtoehtoinen)
6. ulkosäleikkö + 2 ruuvia
7. kesä/talviasennon liitintanko (lisävaruste)

 

 

1 Suodattimen asennus
Kiinnitä suodattimen asennuskehys (4) ikkunakarmin pohjassa olevan aukon suulle niin, että leveämpi pitkä sivu tulee huoneen puolelle. Kiinnitä kehys 7 mm pituisilla ruuveilla siten, että kehyksen laippapuoli painuu työstön sisään. Paina suodatinkehys (5a tai 5b) kevyesti asennuskehykseen (4) siten, että suodatin tulee ylöspäin. Huom! Suodatinkehyksen (5a tai 5b) alapuolen ilma-aukko tulee AINA LASIN PUOLELLE!

 

Suodatinkoteloa varten jyrsittävä aukko on 41 x 319 mm

2 Puitekotelon asennus
Mikäli venttiiliin tulee äänenvaimennin (3), se työnnetään sisäpuitteessa olevaan asennusaukkoon puitevälin puolelta siten, että äänenvaimennin tulee tasan huoneen sisäpuolelle tulevan pinnan kanssa. Äänenvaimennin helpottaa puitekotelon asennusta.
Työnnä puitekotelo (2) paikalleen siten, että äänenvaimennin (2) painuu puitekotelon sisään.

 


Tarkista, että käyttövivulle (7) tehty reikä puitteessa osuu kohdakkain puitekotelossa olevan reiän kanssa. Kiinnitä puitekotelo puitteeseen kahdella 28 mm ruuvilla (3 mm rei’istä kiinnityslaipassa). Älä kiristä ruuveja liikaa. Tarkista, että puitekotelo on koko pituudeltaan tiiviisti kiinni puitteen pinnassa ja että takaiskuventtiilin kielet pääsevät liikkumaan vapaasti.

 

3 Venttiilin asennus

Puitteeseen jyrsittävän aukon koko on 12 x 300 mm. Käytettäessä sisäkäyttövipua (lisävaruste) on sille lisäksi porattava 7 mm aukko.


Venttiilin asennus sisäkäyttövivulla (lisävaruste):
Työnnä käyttövivun työntötanko (7) läpi puitteeseen sille tehdystä reiästä, siten että lyhyesti karhennettu pää tulee huoneen sisäpuolelle. Pujota käyttövivun säätöpidike (7) puitekotelon (2) päässä olevaan vipuun kuvan mukaisesti. Sovita työntötanko siten, että huoneen sisäpuolelle tuleva tangonpää jää n. 25 mm pitkäksi. Huom! venttiili (1) ei ole vielä paikallaan.


Asenna venttiili (1) paikalleen, niin että sisäkäyttövipu (7) pääsee liikkumaan mahdollisimman vapaasti (= vipu kulkee täysin vaakasuorassa puitteen läpi).
Kokeile käyttövivun liikuttamista ääriasentoihinsa sen huoneen puoleisesta päästä. Säädä vivun pituutta tarvittaessa irrottamalla säätöpidike työntötangosta (7) ja kiinnittämällä ne uudelleen.


Huom! Katkaise työntötangon (7) mahdollinen ylimenevä osa, ettei se osu ulkopuitteeseen.

 

Venttiilin asennus ilman sisäkäyttövipua:
Aseta venttiili paikalleen. Varmista, että venttiilin ilma-aukko asettuu kohdakkain puitteessa olevan aukon kanssa.

 

4 Ulkosäleikön asennus
Aseta ulkosäleikkö paikoilleen siten, että karmiin venttiiliä varten tehty jyrsintäaukko peittyy ja ruuvaa säleikkö paikoilleen.

 

 
Biobe Oy
etusivulle etusivulle