Made for Professionals
 
 
Biobe Oy > Tuotteet > Venttiilit > VS > Käyttöohje
Hae sivustosta

 

 

 

 

VS-korvausilmaventtiilin käyttö ja huolto

Ikkunan karmin yläosaan on tehty raitisilmakanava, jonka päälle on asennettu Biobe-venttiili sekä mahdollisesti suodatinyksikkö. Toimiva ilmanvaihto edellyttää riittävää korvausilman saantia asunnon ulkopuolelta. Venttiili tulisi pitää vähintään puoliavoimena, jolloin ei synny hallitsematonta ilmavirtausta esim. oven alta, postiluukusta yms. Mikäli asunnosta ei saada tehokkaasti poistettua hengitysilman, ruuanlaiton ja peseytymisen aiheuttamaa kosteutta, luodaan helposti suotuisa kasvualusta haitallisille mikrobeille ja homeitiöille. Myös hajujen siirtyminen hormeja pitkin huoneistosta toiseen, on eräs puutteellisen korvausilman oireista.

Biobe-venttiili on täysin auki, kun molemmat säätönupit osoittavat venttiilin reunoja kohden ja suljettu, kun nupit osoittavat keskustaa kohti. Puoliavoimeksi venttiili saadaan, kun jompikumpi nupeista osoittaa venttiilin reunaa kohden ja toinen keskustaa.


Biobe-suodattimen puhdistamista suositellaan vähintään kahdesti vuodessa. Venttiili ja suodatinyksikkö irrotetaan avaamalla ruuvit, joilla ne on kiinnitetty karmiin. Suodatinkotelon sisällä on polyesterisuodatinverkko, joka voidaan puhdistaa saippualiuoksessa. Ilmakanava imuroidaan ja osat asennetaan takaisin paikoilleen.

 

 
 
© Biobe Oy
etusivulle etusivulle